MURAKKAB PSIXOPEDAGOGIK MUHITDA ISHLOVCHI O‘QITUVCHILARNING EMOTSIONAL TURG‘UNLIGI: XAVF OMILLARI VA YECHIMLAR - Irxanova Nurjamol Abdushukurovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola, murakkab psixopedagogik muhitda faoliyat yurituvchi o‘qituvchilarning emotsional turg‘unligini oshirishga oid muhim masalalarni ko‘rib chiqadi. Maqolada o‘qituvchilarni ruhiy va emosional jihatdan barqaror saqlash uchun yuzaga kelgan xavf omillari tahlil qilinadi va ularga qarshi samarali yechimlar taklif etiladi. Shuningdek, emotsional turg‘unlikni saqlashning ta’lim muhitida qanday ahamiyatga ega ekanligi, pedagogik stress va uning oqibatlari ko‘rsatib o‘tiladi. Yechimlar sifatida o‘qituvchilarga psixologik yordam ko‘rsatish, professional o‘sish imkoniyatlarini yaratish, shuningdek, pedagogik jamoaning ruhiy salomatligini qo‘llab-quvvatlash masalalari ko‘rib chiqiladi.