TIBBIYOT OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA KLINIK FANLARNI O‘QITISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK, DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Roxibjonov Adhamjon Raxmatjon O’g’li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tibbiyot oliy ta’lim muassasalarida klinik fanlarni o‘qitish jarayonida samarali pedagogik-psixologik yondashuvlarni qo‘llashning nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari yoritilgan. Talabalarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishda klinik fanlarning o‘rni, klinik tafakkurni rivojlantirishda amaliy mashg‘ulotlar, simulyatsion muhit va interfaol metodlar orqali o‘qitishning dolzarbligi asoslab berilgan. Shuningdek, didaktik tamoyillarga asoslangan holda bilim, ko‘nikma va malakalarni bosqichma-bosqich egallashni ta’minlovchi o‘qitish modellarining afzalliklari ochib berilgan. Klinik fanlarni o‘qitishda pedagogik-psixologik integratsiya, motivatsiyani oshirish, reflektiv fikrlash va kasbiy o‘zini anglash kabi jarayonlarning didaktik talablarga mos uyg‘unligi tibbiy ta’limda sifatli kadrlar tayyorlashning asosiy shartlaridan biri sifatida ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari klinik fanlar o‘qitiladigan bosqichlarda innovatsion metodlar, klinik muhitda real kasbiy vazifalarga yo‘naltirilgan yondashuvlar va akmeologik yondashuvlar samaradorligini oshirish zarurligini ko‘rsatdi.