BO‘LAJAK SHIFOKORLARDA KLINIK FIKRLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING TIBBIY-PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Kamalova Dilfuza Adilovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo‘lajak shifokorlarda klinik fikrlash kompetensiyasini rivojlantirishning tibbiy-pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Klinik fikrlash — bu diagnostik va davolash jarayonida muhim qarorlar qabul qilishga asos bo‘ladigan kasbiy kompetensiyadir. Muammoga asoslangan o‘qitish, klinik stsenariylar, simulyatsion mashg‘ulotlar, reflektiv yondashuvlar va raqamli texnologiyalar klinik fikrlashni shakllantirishda samarali metodlar sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada talabalarda ushbu kompetensiyani rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlar va ularning amaliyotga tatbiqi asoslab berilgan.