ҚОРАҚАЛПОҒИСТОНДА СУТЧИЛИК ТАРМОҒИНИ МОДЕРНИЗАЦИЯ ҚИЛИШ МАСАЛАЛАРИ - Шербекова Арыухан Рашидовна, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация. Мақолада Қорақалпоғистон Республикасида сутчилик тармоғининг ҳозирги ҳолати таҳлил қилиниб, соҳани модернизация қилишнинг асосий йўналишлари кўриб чиқилган. Сут ишлаб чиқаришда деҳқон хўжаликларининг устунлиги, инфратузилма ва технологик муаммолар таъкидланган. Модернизация учун технологик янгиланиш, зотдор қорамоллар, инфратузилмани яхшилаш ва давлат қўллаб-қувватлови каби чоралар тавсия этилган.