SHAVKAT MIRZIYOYEV DAVRIDA DAVLAT BOSHQARUVI TIZIMIDAGI ISLOHOTLARNING SAMARALARI VA ISTIQBOLLARI - Mo‘minbayev Diyorbek Jasurbek o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Shavkat Mirziyoyev rahbarligida amalga oshirilayotgan davlat boshqaruvi islohotlarining mazmun-mohiyati, ularning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni hamda kelajak istiqbollari tahlil qilingan. Davlat xizmatini inson manfaatlariga yo‘naltirish, ochiqlik va shaffoflikni ta’minlash, raqamli boshqaruv, meritokratiya va mahalliy hokimiyat vakolatlarining kengaytirilishi orqali boshqaruv tizimi zamonaviy talablarga moslashtirilmoqda. Maqolada bu islohotlarning natijalari va ularni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.