TO‘GARAKLAR FAOLIYATINING KREATIV FIKRLASH RIVOJIGA TA’SIR ETUVCHI PEDAGOGIK OMILLARI - Boymatov Baxrom Eshmamatovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabdan tashqari ta’lim shakli sifatida to‘garaklar faoliyatining o‘quvchilarda kognitiv salohiyat, mustaqil izlanish ko‘nikmalari va ayniqsa, kреатив fikrlashni rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Unda kreativ fikrlashni shakllantirish uchun ijtimoiy-psixologik omillar, motivatsiya, ko‘p fanli (multidisiplinar) yondashuvlar va jamoaviy ijodiy faoliyatning pedagogik mexanizmlari ochib berilgan.