MASOFAVIY TA'LIMNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI: YETAKCHI MAMLAKATLAR TAJRIBASI - Karimova Sarvinoz Hojiqurbonovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Masofaviy ta'lim (MT) zamonaviy ta'lim tizimlarining ajralmas qismiga aylanib bormoqda, uning doirasi va ta'siri doimiy ravishda kengayib bormoqda. Tarixiy jihatdan sirtqi kurslardan boshlangan bu ta'lim shakli hozirda internet, interaktiv multimediya va sun'iy intellekt kabi ilg'or texnologiyalar bilan boyitilgan "uchinchi" va "to'rtinchi" avlod ta'lim tizimlariga o'tmoqda. Ushbu tadqiqodda global miqyosda elektron ta'lim bozorining o'sish dinamikasi, uning asosiy afzalliklari va yetakchi mamlakatlar – AQSh, Buyuk Britaniya va Avstraliyaning tajribalari tahlil qilinadi. Maqsad, ushbu tajribalardan kelib chiqqan holda masofaviy ta'limni rivojlantirish bo'yicha umumiy xulosalar va tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat.