ERTA YOSHDAGI BOLALARDA KOXLEAR IMPLANTATSIYANING SAMARADORLIGI: AMALIYOT VA ILMIY QARASHLAR - Po’latova Iqboloy Azimovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аnnоtаtsiуа: Ushbu maqola erta yoshdagi bolalarda koxlear implantatsiyaning (KI) samaradorligini amaliyot va ilmiy qarashlar nuqtai nazaridan o‘rganadi. Maqolada koxlear implantatsiya operatsiyasining o‘ziga xos xususiyatlari, uning bolaning eshitish qobiliyatini tiklashdagi ahamiyati, nutq va til rivojlanishiga ta’siri, shuningdek, ijtimoiy-emotsional rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda KI operatsiyasidan keyingi reabilitatsiya jarayonlari, nutq terapiyasi va ota-onalarning ishtiroki kabi muhim omillar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada KIning samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar (operatsiya yoshi, eshitish qobiliyatining yo‘qolish darajasi, reabilitatsiya sifati) ilmiy asosda tahlil etiladi va KI operatsiyasining afzalliklari va kamchiliklari muhokama qilinadi. Ushbu maqola koxlear implantatsiya sohasidagi mutaxassislar, ota-onalar va tadqiqotchilarga amaliy tavsiyalar berishga qaratilgan.