MAQOM SAN’ATI – MILLIY MUSIQA MADANIYATINING DURDONASI - Shaymardanova Ruxsora, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek xalqining boy musiqiy merosi bo‘lgan maqom san’ati tarixiy ildizlari, badiiy-estetik xususiyatlari, yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati va mustaqillik yillarida qayta tiklanishi yoritiladi. Maqom san’ati xalqning ma’naviy qadriyatlarini ifoda etuvchi, inson qalbida sof tuyg‘ularni uyg‘otuvchi, milliy o‘zlikni shakllantiruvchi yuksak madaniy hodisa sifatida tahlil qilinadi.