SHAXSNING PSIXOLOGIK TUZILISHI MODELLARI TAHLILI - Ahmedova Shahlo Abduhakimovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Shaxsning psixologik tuzilishi insonlarning ichki dunyosini, tajriba va hissiyotlarini tushunishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan tushunchadir. Ushbu tuzilish nafaqat shaxsning xulq-harakatlarini, balki uning ongli va ongsiz jarayonlarini ham o‘z ichiga oladi. Shaxsning psixologik tuzilishini o‘rganishda turli nazariyalar va modellardan foydalaniladi, chunki har bir model inson shaxsiyatining o‘ziga xos jihatlarini ochib beradi.