ZARAFSHON MILLIY TABIAT BOG‘IMIZ - B.B.Eshquvvatov; E.B.Xolmanov (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada Zarafshon nilliy tabiat bog’ida mavjud biologik xilma-hillik, bog’ hududida kuzatilayotgan ekologik muammolarning yuzaga kelishida tabiiy va antropogen tasir omillar ta’siri. Bog’ ekotizimini kelajar o’zgarishlarini oldini olish bo’yicha tavsiyalar keltirilgan.