KASBIY DEFORMATSIYA PROFILAKTIKASI BO‘LAJAK O‘QITUVCHILAR KASBIY MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK OMILI SIFATIDA - Tajiyeva Ruxsora Normuminovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilar faoliyatida uchraydigan kasbiy deformatsiya holatlari va uning salbiy oqibatlari yoritilgan. Kasbiy deformatsiya profilaktikasi o‘qituvchilarda kasbiy madaniyatni rivojlantirishning muhim pedagogik omili sifatida asoslab berilgan. Shuningdek, xorijiy va mahalliy olimlarning ilmiy qarashlari tahlil qilinib, samarali profilaktika mexanizmlari ishlab chiqilgan.