TURKISTON JADID MA’RIFATPARVARLARINING MILLIY UYG‘ONISH VA IJTIMOIY TARAQQIYOT KONSEPSIYASI - Oromova Laylo Ilhomovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Turkiston jadid ma’rifatparvarlarining milliy uyg‘onish va ijtimoiy taraqqiyot haqidagi konsepsiyasi tahlil qilinadi. Unda jadidchilik harakatining g‘oyaviy ildizlari, milliy o‘zlikni anglash jarayonidagi o‘rni hamda ta’lim, matbuot, iqtisodiy va siyosiy sohalardagi islohotlari yoritilgan. Shuningdek, jadid ziyolilarining ma’naviy merosi milliy mustaqillik g‘oyasining shakllanishida va bugungi taraqqiyot jarayonida muhim manba ekanligi ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi.