ПРОФЕССИОНАЛ БУХГАЛТЕРЛАР УЧУН АҲЛОҚ ҚОИДАЛАРИНИНГ АҲАМИЯТИ - Кулибоев Азамат Шоназарович, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация. Ушбу илмий тадқиқот ишида профессионал бухгалтер ахлоқининг моҳияти очиб берилади. Ахлоқни жорий этиш муайян вазиятда муайян хулқ‒атворни белгилаб беради, деб таъкидланади. Профессионал бухгалтерлар ахлоқининг пайдо бўлиш тарихи ва халқаро тамойиллари кўриб чиқилган. Ахлоқий муаммолар ҳар кунлик касбий фаолиятда учрайди ва уларни ҳал қилиш учун профессионал хулқ‒атвор қоидаларини билиш ва амалиётда қўллаш зарур.