TURKISTON MUSULMON JAMIYATIDA VAQF MULKLARINING IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI - Umurov Sharif Rajabovich,; Gafforov Shokir Safarovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Turkiston musulmon jamiyatida vaqf mulklarining ijtimoiy va iqtisodiy roli tahlil qilinadi. Vaqflarning ta’lim, sog‘liqni saqlash va madaniy merosni saqlash sohalaridagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, vaqf mulklarining jamiyat hayotidagi ijtimoiy barqarorlik va iqtisodiy rivojlanishga qo‘shgan hissasi ko‘rib chiqiladi.