O‘ZBEKISTONDA IQTISODIY O‘SISH OMILLARI VA ISTIQBOLLARI - Niyazova Xilola, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Makroiqtisodiyot mamlakat miqyosidagi ishlab chiqarish, iste’mol, investitsiya, davlat xarajatlari va tashqi savdo jarayonlarini o‘rganadi. Iqtisodiy o‘sish esa ushbu jarayonlarning umumiy hajm va sifat jihatdan yaxshilanishi natijasida milliy daromadning oshishini anglatadi. O‘zbekiston mustaqillikka erishgach, bosqichma-bosqich bozor iqtisodiyotiga o‘tish islohotlarini amalga oshirdi. So‘nggi yillarda iqtisodiy o‘sish sur’atlari barqaror bo‘lib, yalpi ichki mahsulot (YaIM) hajmi muntazam oshib bormoqda.