POSTMODERN INGLIZ NASRI VA HOZIRGI O‘ZBEK ROMANIDA HAYOT HAQIQATINING DEKONSTRUKSIYASI - Ataqulova Shaxlo Shamidullayevna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada postmodern ingliz nasri va hozirgi o‘zbek romanida hayot haqiqatining dekonstruksiyasi fenomeni o‘rganiladi. Asarlarning strukturasidagi buzilishlar, haqiqat tushunchasining nisbiyligi, metafiktsional elementlar va ko‘p ovozlilik orqali hayot haqiqati o‘zgaruvchan va ko‘p qirrali holatda tasvirlanadi. Ingliz va o‘zbek adabiyotlarida postmodern uslublarning o‘xshash va farqli jihatlari tahlil qilinib, zamonaviy romanda haqiqatning doimiy ravishda qayta qurilishi jarayoni yoritiladi. Maqola badiiy matnning dekonstruktsiyasi orqali haqiqatni yangi nuqtai nazardan anglash imkoniyatlarini ko‘rsatadi.