МЎҒИЛАР ИСТИЛОСИ ДАВРИДА ЎРТА ОСИЁДА СИЁСИЙ-ҲУҚУҚИЙ ВАЗИЯТ - Қаҳрамон Усманович Умидуллаев,; Тоштемиров Дилшод Ойбек ўғли, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада Ўрта Осиёда мўғуллар истилосига қадар мавжуд сиёсий, ҳуқуқий тизим ва мўғуллар истилоси оқибатида юзага келган ўзгаришлар таҳлил этилган. Ўрта Осиё давлатларида мўғуллар истилоси билан боғлиқ ижтимоий, иқтисодий ва сиёсий оқибатлар тарихий ва замонавий манбалар асосида ўрганиган. Мўғиллар томонидан жорий қилинган янги бошқарув тартиби, хусусан давлат бошқаруви ва ҳуқуқ тизимига киритилган ўзгаришлар ҳамда унинг маҳаллий аҳолига таъсири ва оқибатлари таҳлил қилинган.