INGLIZ TILIDAGI SIYOSIY NUTQLARNI TARJIMA QILISHDAGI SEMANTIK QIYINCHILIKLAR - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilida siyosiy nutqlarni boshqa tillarga, hususan o'zbek tiliga tarjima qilish jarayonida yuzaga kelgan semantik ishlab chiqarish tahlili. Siyosiy nutqlar mazmunida yuzaga kelgan metafora, idiomatik birliklar, pragmatik sabablar, konnotativ ma'lumotlar va madaniy realiyalarni tarjima qilish muammolari lingvistik hamda pragmatik ishlab chiqarishlar asosida ko'rib chiqiladi. Ishlab chiqarish, ishlab chiqarish diskursning kommunikativ harakatchan bo'lgan holda samarali tarjimalarini ishlab chiqarishni ishlab chiqarishni asoslaydi.