MAMLAKATIMIZDA SOLIQ MAʼMURCHILIGI VA RAQOBAT MUHITINING OʻZARO BOGʻLIQLIGINI NAZARIY ASOSLARI - Donaboyev Jahongir Husan oʻgʻli, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada soliq maʼmurchiligi va raqobat muhitining oʻzaro bogʻliqligi nazariy jihatdan asoslab berilgan. Soliq maʼmurchiligi mamlakat iqtisodiyotida tadbirkorlik faoliyati shaffofligini taʼminlash, fiskal barqarorlikni kuchaytirish hamda sogʻlom raqobat muhitini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Shu nuqtayi nazardan, adolatli va samarali soliq maʼmuriyati bozor ishtirokchilarining teng sharoitlarda faoliyat yuritishiga zamin yaratadi, soliqlardan boʻyin tovlash holatlarini kamaytiradi va iqtisodiy resurslardan oqilona foydalanishni ragʻbatlantiradi. Shuningdek, soliq maʼmurchiligi jarayonlarida zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish, soliq siyosatining barqarorligi va institutsional islohotlar raqobatni yanada kuchaytiruvchi omillar sifatida tahlil qilingan.