O‘SMIR FUTBOLCHILARNING TO‘PGA EGALIK QILISHNING TAKTIKAVIY TIZIMLARI - Baxodirov Sarvar Sirojiddinovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Maqolada o‘smir futbolchilarning to‘pga egalik qilish va taktikaviy, tizimlarini samaradorligi turli-tuman taktik tizimlarni zamonaviy usullari bo‘yicha mustahkam ko‘nikmani rivojlantirishni taqozo etgani xususida so‘z yuritilib, futbolchilarga ma’lum bir talabni qo‘yishni: jismoniy sifatlardan o‘yin samaradorligini oshirish vositasi sifatida foydalana bilish lozimligi tadqiq qilinadi.