KO‘ZI OJIZ BOLALARNI O‘QITISHDA TIFLOPEDAGOGIKANING ASOSIY TAMOYILLARI - Xaliyarova Zilola Muxitdin qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ko‘zi ojiz bolalarni o‘qitishda tiflopedagogikaning asosiy tamoyillari, ularning mazmuni va amaliy ahamiyati yoritiladi. Maxsus pedagogik yondashuv, differensial ta’lim, kompensator imkoniyatlardan foydalanish hamda ijtimoiy moslashuv jarayonida tiflopedagogikaning o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ko‘zi ojiz bolalar ta’limida qo‘llaniladigan maxsus usullar, texnik vositalar va innovatsion yondashuvlarning samaradorligi ko‘rsatib o‘tiladi.