YOSHLARDA EKOLOGIK ONG VA MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH - Avg’onova Gulira’no Tolibjon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, yoshlarda ekologik ong va madaniyatni shakllantirish, shuningdek,bu madaniyatni  butun hayotimiz davomida amaliy harakatlarimiz bilan rivojlantirib borishimiz va butun umrimiz mobaynida unga amal qilishimiz lozimligi yoritilgan. Shuningek, mazkur maqolada, buyuk bobokalonlarimizning ekologik madaniyat va bilimlarga oid qarashlari, ularning atrof-muhitni muhofaza qilish haqidagi g’oyalari keng tahlil qilingan.