INGLIZ TILIDAN O‘ZBEK TILIGA IDIOMALARNI TARJIMA QILISHDAGI MUAMMOLAR - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ingliz tilidagi idiomatik birliklarni o‘zbek tiliga tarjima qilishda uchraydigan muammolar tahlil qilinadi. Idiomalar o‘ziga xos milliy-madaniy mazmunga ega bo‘lgani sababli ularni adekvat tarjima qilish qiyinchilik tug‘diradi. Tadqiqotda semantik, stilistik va pragmatik tafovutlar, ekvivalentlik darajalari hamda tarjima usullari yoritiladi.