AKADEMIK YOZUV MASHG‘ULOTLARIDA YUMSHOQ KO‘NIKMALAR - Karaxodjayeva Maxpuza Xamidullaevna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada akademik yozuv jarayoni ko‘plab bilim va tajriba talab qiladigan murakkab faoliyat ekanligi bayon etilmoqda. Ushbu faoliyatning muvaffaqiyatli amalga oshirilishida nafaqat texnik va intellektual ko‘nikmalar, balki shaxsiy, ijtimoiy va madaniy jihatdan shakllangan yumshoq ko‘nikmalar ham muhim ahamiyat kasb etadi. Chunki akademik yozuvda faqat ilmiy axborotni o‘rganib, uni aniq va to‘g‘ri ifodalash emas, balki muallifning hayotga, jamiyatga va atrof-muhitga munosabati ham o‘z aksini topadi. Akademik yozuv mashg‘ulotlari talabalardan keng qarash, tanqidiy tafakkur, yondashuvlarning xilma-xilligiga ochiqlik va muomala madaniyatini talab qiladi. Bu esa aynan yumshoq ko‘nikmalarning shakllanishi va rivojlanishi bilan uzviy bog‘liq.