O‘ZBEK TILIDA VAQT TUSHUNCHASINING IFODALANISHI - Nurmatova Saidaxon, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy ishda o‘zbek tilida vaqt tushunchasining ifodalanish xususiyatlari, uning grammatik, leksik va stilistik darajadagi vositalari keng tahlil etiladi. Vaqt kategoriyasi fe’l zamon shakllari, vaqtni bildiruvchi so‘zlar, ravishlar hamda sintaktik birliklar orqali ifodalanishi ilmiy-nazariy asosda yoritilgan. Shuningdek, maqollar, frazeologizmlar va badiiy matnlarda vaqt tushunchasining estetik va milliy tafakkurdagi aks etishi ham o‘rganilgan.