GАLLIY АRSENIDI NАMUNАSINING SАMАRАDОRLIGINI ОSHIRISH IMKОNIYАTLАRI VА UNI TАKОMILLАSHTIRISH ISTIQBОLLАRI - Matonat Xalmuratova Veliyevna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada galliy ardenidi (GaAs) namunasining samaradorligini oshirish imkoniyatlari hamda uni takomillashtirish istiqbollari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida galliy ardenidining fizik xossalari, yarim o‘tkazgich sifatidagi afzalliklari va ularni amaliy elektronika hamda optoelektronika sohalarida qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, galliy ardenidi asosidagi qurilmalarning energiya samaradorligini oshirish uchun yangi texnologik yondashuvlar, struktura optimallashtirish usullari va nano o‘lchamli modifikatsiyalar taklif etiladi. Maqola yakunida galliy ardenid materialini rivojlantirish istiqbollari va uning kelajakdagi ilmiy-amaliy ahamiyati haqida xulosalar berilgan.