O‘RTA MAXSUS TA’LIM MUASSASALARIDA KADRLAR TAYYORLASH (1977–1978 YILLAR TAHLILI) - Ashirov Ulug‘bek To‘ychiyevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Maqolada 1977–1978-yillarda O‘zbekistonda o‘rta maxsus va kasb-hunar ta’limi tizimining rivojlanish jarayoni statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan. Qashqadaryo viloyati misolida ta’lim muassasalari tarmog‘ining kengayishi, o‘quvchilar sonining ortishi va hududiy qamrovning oshgani yoritilgan. Shuningdek, sirtqi ta’lim tizimining kengayishi ishchi yoshlar malakasini oshirishdagi amaliy ahamiyati bilan izohlangan. Tadqiqot natijalari mazkur davrda shakllangan o‘rta maxsus ta’lim tizimining mamlakat iqtisodiy-ijtimoiy rivojlanishidagi o‘rnini ochib beradi.