O’ZBEKISTONDA DAVLAT HOKIMIYATI ORGANLARI TIZIMINING SHAKLLANTIRISH TARIXI - Z.N.Nazarmatova (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekistonda davlat hokimiyati organlari tizimining shakllanish tarixi va rivojlanish bosqichlari yoritilgan.Unda davlat boshqaruvi tizimining mustaqillikdan so’ng yangicha asoslarda tashkil etilishi ,hokimiyat tarmoqlari o’rtasidagi vakolatlarning taqsimlanishi hamda ularning o’zaro muvozanatini ta’minlash jarayonlari tahlil qilingan .Shuningdek ,davlat hokimiyati organlarining tarixiy ildizlari ,ularning jamiyat hayotidagi roli va bugungi kundagi ahamiyati haqida fikr yuritilgan .Maqola mamlakatda demokratik bishqaruv tizimini shakllantirishdagi muhim omillarni ochib beradi .