“YANGI O‘ZBEKISTON” KONSEPSIYASINING SHAKLLANISH TARIXI - G.A.Maxkamboyeva, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “Yangi O‘zbekiston” konsepsiyasining shakllanish bosqichlari, uning g‘oyaviy, siyosiy va huquqiy asoslari yoritilgan. Maqolada konsepsiyaning vujudga kelishida mustaqillik davrida amalga oshirilgan siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy islohotlarning o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, “Yangi O‘zbekiston” g‘oyasining jamiyat hayotidagi ahamiyati, fuqarolik jamiyati va demokratik boshqaruv tizimini shakllantirishdagi roli ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot davomida tarixiy manbalar va Prezident Sh.M. Mirziyoyev asarlariga tayanilgan.