BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA NAQSH ELEMENTLARINI OʻQITISHNI RIVOJLANTIRISH - Baxridinova Shohsanam Qudrat qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida naqsh elementlarini o‘qitish jarayonining pedagogik va badiiy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda naqsh san’atining ta’limdagi ahamiyati, o‘quvchilarning estetik didi va ijodiy tafakkurini shakllantirishdagi roli ilmiy asosda tahlil qilinadi. Mualliflar D.B. Elkonin va B.M. Nemenskiy kabi olimlarning nazariy qarashlariga tayangan holda, naqsh o‘rgatishning bosqichli metodikasi, o‘quvchilarda tasviriy ko‘nikmalarni rivojlantirish, sabr-toqat, aniqlik va go‘zallikni idrok etish qobiliyatini mustahkamlash imkoniyatlarini asoslab beradi. Maqola umumta’lim tizimida amaliy-bezak san’atining tarbiyaviy, estetik va rivojlantiruvchi funksiyalarini yoritish bilan birga, o‘qitish jarayonida milliy qadriyatlar va madaniy an’analarni uyg‘unlashtirish zaruratini ham ko‘rsatadi.