REKLAMALARDA TILNING MANIPULYATIV FUNKSIYASI (O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARI ASOSIDA TAQQOSIY TAHLIL) - Shamuradov Bekzod Azad o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada reklama matnlarida tilning manipulyativ funksiyasi tahlil qilinadi. Reklama kommunikativ diskurs sifatida iste’molchi ongiga ta’sir ko‘rsatish, ishonch uyg‘otish va ehtiyoj yaratish uchun lingvistik strategiyalardan foydalanadi. Ingliz va o‘zbek reklamalarida ishlatilgan metafora, baholovchi so‘z, ritorik savol va grammatik vositalarning o‘xshash hamda milliy xususiyatlari ko‘rib chiqiladi.