BIOFIZIKANI O‘QITISHDA INTEGRATSION YONDASHUVDAN FOYDALANISH: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Fayziyeva Zarifa Хikmatovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqola zamonaviy ta’limda keng qo‘llanila boshlangan integratsion yondashuvning biofizika fanini o‘qitish jarayonidagi ahamiyati, uni amalga oshirishning metodik jihatlari, duch kelingan muammolar va ularning yechimlari haqida so‘z yuritadi. Biofizikaning tabiiy fanlar tizimidagi o‘rni uning biologiya va fizikaning chuqur integratsiyasidan iborat ekanligini hisobga olgan holda, an’anaviy o‘qitish usullari bilan bir qatorda integrativ metodlardan foydalanishning samaradorligi tahlii qilinadi. Maqolada integrativ darslarni tashkil etishning nazariy asoslari ko‘rib chiqilib, amaliy misollar va metodik tavsiyalar berilgan.