KO’ZI OJIZLAR UCHUN MUZEYLAR - Qodirova Nodiraxon Umidjon qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Dunyo bo’ylab ko’zi ojizlar va zaif ko’ruvchilar uchun mo’ljallangan muzeylar soni ortib bormoqda. Ushbu muzeylar san’at, tarix va madaniyatni ko’rish imkoniyati cheklangan insonlar uchun ham ochiq qilish maqsadida tashkil etilgan. Quyida bunday muzeylarning ba’zilari haqida batafsil ma’lumot beriladi.