JINOYAT PROTSESSINING SUD BOSQICHIDA ADVOKAT ISHTIROKINI TA’MINLASH MASALALARI - Ermakova Marjona Shavkat qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda jinoyat protsessining sud bosqichida advokat ishtirokini ta’minlash masalalari yoritilgan. Unda advokatning himoya faoliyati, uning sud majlislaridagi vakolatlari hamda sudlov jarayonida himoya huquqini kafolatlash mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, advokat ishtirokini cheklovchi amaliy muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar keltirilgan. Tadqiqotda milliy qonunchilik va xalqaro huquq normalari qiyosiy o‘rganilgan hamda advokatning sud bosqichidagi roli huquqiy davlat prinsiplari nuqtayi nazaridan baholangan.