ABS TIZIMINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH BO‘YICHA TAVSIYALAR VA TEXNOLOGIK YECHIMLAR - Abduqahorov No‘monbek Oybek o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu tezisda ABS tizimining samaradorligini oshirish bo‘yicha texnologik va amaliy yechimlar yoritilgan. Tadqiqotda adaptiv boshqaruv tizimlari, aqlli sensorlar va integratsiyalashgan xavfsizlik tizimlaridan foydalanish asosida tormoz samaradorligi va avtomobil barqarorligini oshirish yo‘llari tahlil qilingan. Takomillashtirilgan model natijasida tormoz masofasi qisqarib, tizimning reaksiya vaqti kamaygani isbotlangan.