O‘ZBEKISTON QISHLOQ XO‘JALIGIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR: QISHLOQ XO’JALIGINI RAQAMLASHTIRISHNING XORIJIY TAJRIBALARINI O’ZBEKISTONDA JORIY QILISH - Tangriyev Avazxon Tohir o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Oʻzining unumdor yerlari va boy qishloq xoʻjaligi merosi bilan mashhur Oʻzbekiston tarixan agrar jamiyat boʻlib, uning iqtisodiyoti va madaniyatida qishloq xoʻjaligi muhim oʻrin tutadi. Biroq, iqlim o‘zgarishi, suv tanqisligi va aholi sonining ko‘payishi kabi ortib borayotgan muammolar sharoitida qishloq xo‘jaligi sohasida modernizatsiyalash va innovatsiyalarga bo‘lgan ehtiyoj tobora yaqqol namoyon bo‘lmoqda. Raqamlashtirish ushbu muammolarni hal qilishda fermerlik amaliyotlarini tubdan isloh qilish, hosildorlikni oshirish va mamlakat uchun oziq-ovqat xavfsizligini ta'minlashga munosib yo'lni taklif etadi. Ushbu maqolada O‘zbekiston qishloq xo‘jaligida raqamlashtirishning keng imkoniyatlari va raqamlashtirishni amalga oshirishda xorijiy tajribalarni joriy qilish amaliyotlari nazariy jihatdan tahlil qilinadi.