JAHON IQTISODIYOTI RIVOJLANISHINING YANGI BOSQICHIDA BIOIQTISODIYOTNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Tangriyev Avazxon Tohir o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jahon iqtisodiyotining zamonaviy rivojlanish bosqichida bioiqtisodiyotning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Global iqtisodiy jarayonlarda barqarorlik, ekologik xavfsizlik va resurslardan samarali foydalanish talablarining ortib borishi bioiqtisodiyot konsepsiyasining dolzarbligini oshirmoqda. Maqolada bioiqtisodiyotning jahon xo‘jalik tizimiga integratsiyalashuvi, xalqaro iqtisodiy siyosat va investitsiya oqimlariga ta’siri, hamda imkoniyatlar yoritib berilgan.