ARAB SIYOSIY MATNLARINING TARJIMASI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Sharipova (Ergasheva) Mohizarbegim; Begmatova B.M. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tilidagi siyosiy matnlarni tarjima qilish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Siyosiy terminlarning ko‘pma’noliligi, metaforalarning konnotativ ma’nosi, shuningdek, madaniy va pragmatik farqlar tarjimaga ta’sir etuvchi omillar sifatida ko‘rsatib o‘tiladi.