BANK XAVFSIZLIGI VA FIRIBGARLIKKA QARSHI KURASHISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Mixitdinov Saidaziz Saydazimovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda bank xavfsizligi va firibgarlikka qarshi kurashishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Banklarda sun’iy intellekt, mashina o‘rganish, katta ma’lumotlar va real vaqt monitoring tizimlari firibgarlikni aniqlash va oldini olish jarayonida samarali vosita ekanligi ko‘rsatildi. Shu bilan birga, kiberxavfsizlik protokollari va xodimlar hamda mijozlar uchun xavfsizlik bo‘yicha profilaktik choralar tizim samaradorligini oshiradi. Natijalar zamonaviy banklarda xavfsizlik tizimini rivojlantirish va moliyaviy operatsiyalarning ishonchliligini ta’minlashda raqamli texnologiyalarning muhimligini tasdiqlaydi.