AKTSIYADORLIK JAMIYATLARIDA AUDITORLIK FAOLIYATINI XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA TASHKIL ETISHNING NAZARIY VA AMALIY JIHATLARI - Xalimova Mayram Xamidovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya Ushbu tezisda aksiyadorlik jamiyatlarida auditorlik faoliyatini Auditorlik Xalqaro Standartlari (AXS) asosida tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganilgan bo’lib,  nazariy qismda AXSning asosiy tamoyillari, korporativ boshqaruv va ichki nazorat tizimlari bilan bog‘liqligi tahlil etiladi. Amaliy jihatda O‘zbekiston aksiyadorlik jamiyatlarida AXSni joriy etish tajribasi, muammolar va yechimlar ko‘rib chiqilgan.