7–11-SINF O‘QUVCHILARINI KASB-HUNARGA TAYYORLASHDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHNING YANGICHA YONDASHISH YO‘LLARI - Valijonova Dilorom olimjonovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda 7–11-sinf o‘quvchilarini kasb-hunarga tayyorlash jarayonida uchrayotgan muammolar, ularning psixologik, ijtimoiy va metodik omillar bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarda kasb tanlash kompetensiyalarini rivojlantirishda innovatsion yondashuvlarning o‘rni va samaradorligi yoritilgan. Tadqiqotda o‘quvchilarning kasb tanlash motivatsiyasini oshirish, mehnat bozori talablariga mos tayyorgarlikni shakllantirish hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.