BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA O‘QISH VA YOZISH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Ismoilova Shahrizoda (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qish va yozish ko‘nikmalarini shakllantirish ta’lim jarayonining eng muhim bosqichlaridan biri hisoblanadi. Bu jarayon bolalarning kelajakdagi bilim darajasi, nutq madaniyati va umuman shaxs sifatida shakllanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Ona tili darslari orqali boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qish va yozish ko‘nikmalarini mustahkamlash nafaqat fanning asosiy mazmunini egallash, balki o‘quvchilarning tafakkurini rivojlantirish, mantiqiy fikrlashini kengaytirishda ham muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu tezisda Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qish va yozish ko‘nikmalarini shakllantirish haqida ma'lumotlar berilgan.