BUXORO XONLIGIDA MAKTAB VA MADRASALARNING QURILISHI - Salimova Farida Sobirjon qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada Shayboniylar  davrida Buxoro xonligida madrasalar faoliyati, madrasalarning qurilishi, ta’lim tizimi maktablar o’quv faoliyati bo’yicha ma’lumotlar yoritilgan .