OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA SIFAT MENEJMENTI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Mohira Akromova Akmal qizi,; Mamaradjabov Shavkat Ergashevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda oliy ta’lim muassasalarida sifat menejmenti tizimini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ta’lim sifati, boshqaruv samaradorligi, xalqaro standartlar va raqamli texnologiyalarning o‘zaro uyg‘unligi masalalari yoritiladi. Shuningdek, ta’lim jarayonida ISO 21001:2018 kabi xalqaro sifat menejmenti tizimlarini joriy etishning afzalliklari, muammolari hamda ularni hal etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari oliy ta’limda barqaror sifatni ta’minlash, raqamli nazorat tizimlarini shakllantirish hamda boshqaruvda ochiqlik va javobgarlikni kuchaytirishning dolzarbligini asoslaydi