STEM FANLARINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH - O’tbosorova Dilshoda Ulug’bek qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola STEM fanlarini o‘qitishda interaktiv metodlardan foydalanishning pedagogik samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada interaktiv metodlar yordamida o‘quvchilarning bilim olish, amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish va mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantirishning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, interaktiv metodlardan foydalangan holda STEM fanlarini o‘qitish darslarni qiziqarli qiladi, o‘quvchilarda motivatsiyani oshiradi va amaliy ko‘nikmalarni mustahkamlashga yordam beradi. Shu bilan birga, maqolada interaktiv metodlarni tanlash va amaliyotga joriy etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan