ZAMONAVIY PSIXOLOGIYADA “MEN” KONSEPSIYASI ASOSIY DASTUR SIFATIDA - Ro‘zmetova Mehriyo Nuraddin qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy psixologiyada “Men” konsepsiyasining mohiyati, uning shakllanish mexanizmlari va shaxs rivojlanishidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil etiladi. “Men” tizimi inson psixikasining boshqaruv markazi sifatida ko‘rilib, o‘zini anglash, o‘zini baholash hamda ijtimoiy moslashuv jarayonlaridagi funksiyalari yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy psixologik yo‘nalishlarda “Men” konsepsiyasining turli talqinlari qiyosiy tahlil qilinadi.