YASHIL LOYIHALARNI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Abdurasulova Zarina Sayfiddin qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Tezisda yashil loyihalarni moliyalashtirish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Yashil obligatsiyalar, barqaror investitsiya fondlari, xususiy sektor ishtiroki va davlat subsidiyalari kabi instrumentlarning samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, shaffof monitoring va elektron platformalar moliyaviy resurslarni samarali taqsimlash va loyihalarning muvaffaqiyatini oshirishda muhim ahamiyatga ega ekani ta’kidlangan.