MUSTAQILLIK DAVRIDA O`ZBEKISTONDA MILLIY-MA`NAVIY TIKLANISH JARAYONINING TARIXIY BOSQICHLARI BM-104 - Abduvaliyeva Ruxshona Saydullo qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur maqolada O`zbekiston Respublikamizming mustaqilligiga erishib bo`lganidan so`ng mamlakatimizda bo`lib o`tgan milliyma`naviy tiklanishlarini tahlil qiladi. Bunga ko`ra diniy va madaniy  qadriyatlarimizni qayta tiklash, mustaqillik yillarida milliy o`zlikni anglash, o`tgan tarixiy xotiralarni tiklash yo`lida amalga oshirilgan islohotlarning mazmun mohiyati yoritib berilgan. Shuningdek, milliy-manaviyatimizning o`rni va hozirgi davrdagi ’’Yangi O`zbekiston’’ davridagi yangi bosqichlar. Maqola mustaqillik davrida milliyma`naviy tiklanish jarayonining bosqichlarini o`z ichiga oladi.