BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING MANTIQIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHNING ASOSLARI - Ermmatova Maftun,; Haydarova Jasmina,; Akramova Bahora,; Bobonazarova Jasmina, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining mantiqiy tafakkurini rivojlantirish jarayoni, uning psixologik-pedagogik asoslari, o‘qituvchining roli hamda o‘quvchilarda mustaqil va ijodiy fikrlashni shakllantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, mantiqiy tafakkurni rivojlantirishda matematika, o‘yinli mashg‘ulotlar, muammoli vaziyatlar va zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyati yoritilgan.